10 Ekim 2013 Perşembe

Minecraft Doku Paketi Yükleme

Minecraft oyununun yeni versiyonları çıktıkça texture packs vb. modları yüklemek artık çok daha kolay hale geliyor. 

Bu yazımızda en basit şekilde minecraft doku paketlerini nasıl yükleyeceğinizi sizlere anlatacağız. Texture packs yüklemek için bizim bildiğimiz iki farklı yol var. Bu iki yoldandan sizlere bahsedeceğiz. Yazacağımız bu detaylı yazı ile nasıl yüklenir, nasıl yapılır, nasıl açılır ile ilgili sorularınızı resimlerle destekleyerek sizlere anlatacağız. İlk yöntem standart olarak herkesin uyguladığı bir yöntemdir. Bunun için ekstra bir programa gerek yoktur. İkinci yöntemde ise OptiFine HD isimli modu kullanarak doku paketlerini minecraft oyunumuza uygulamayı sizlere anlatacağız.

1- Minecraft Doku Paketi Yükleme (Basit Yükleme / Ek Programsız)

İlk olarak minecraft simgemize tıklayarak launcherımızı başlatıyoruz.

Minecraft Texture Packs Yukleme

Launcher’dan “Play” yaparak oyunu açıyoruz. Oyunu açtığımızda türkçe olarak bizi karşılıyor. Biz oyunu türkçeleştirdiğimizden dolayı türkçe dil olarak karşımıza çıkıyor. 

İmage

Menüde alt tarafta ayarlar kısmını görüyorsunuz. İlgili kısımda oyun ayarları ile ilgili detaylar yer alıyor. Aynı zamanda texture packs yüklemek içinde bu bölümü kullanıyoruz.

Minecraft Doku Paketi Yükleme

Ayarlar menüsü üstteki şekilde bizi karşılıyor. Son sürümlerde eklenmiş olan “Kaynak Paketleri” bölümünü görüyorsunuz. Güncellenen minecraft sürümlerinde doku paketi, mod. vs yüklerken bu bölümü kullanıyoruz. Şimdide texture packs yüklerken ilgili bölümü kullanacağız.

Minecraft Doku Paketi Yükleme

“Kaynak Paketleri” yazan yere tıkladığımızda üstteki gibi ekran karşımıza çıkıyor. Biz ilk defa mod yükleyeceğimizden dolayı şuan sadece default doku paketi bulunuyor. Default paketi hiçbir şekilde değiştirilemez.

Minecraft Doku Paketi Yükleme

Doku paketi yükleme konusunda daha önce sitemize eklediğimiz GreatWood texture packs’ini seçtik. “Kaynak klasörü aç” yazısına tıkladığımızda otomatik olarak bir klasör açılıyor. Doku paketi dosyamızı zipten çıkartmadan açılan klasörün içine doğru sürüklüyoruz. Kısa bir süre sonra eklediğimiz paket oyunumuzda beliriyor.

Minecraft Doku Paketi Yükleme

Eklediğimiz texture pack‘in üzerine geldiğimizde önizleme olarak uygulandığını görüyoruz. “Tamam” yaparak kaydediyoruz ve anamenüye geri dönüyoruz.

Minecraft Doku Paketi Yükleme


Ana menü gördüğünüz gibi yeni doku paketi ile bizleri karşılıyor. Deneme olarak bir oyun açıyoruz.

2 – OptiFine HD ile Doku Paketi Yükleme

İlk yöntem çeşitli nedenlerden dolayı başarılı olmazsa, ikinci yöntemi deneyerek sorunsuz olarak text packs yükleme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

İlk olarak OptiFine HD sayfasına giderek ilgili modu indirin ve minecraft‘a kurun.
Eğer oyun açıksa çıkış yaparak oyunu kapatın.
Oyunun kurulu olduğu dizine gidin. Bunun için (Windows + R) çalıştır kısmına ya da windows arama butonuna alttaki kodları yazarak ulaşın.
Windows için; %AppData%/.minecraft/resourcepacks
Linux için; ~/.minecraft/resourcepacks
Mac OS X için; ~/Library/Application Support/minecraft/resourcepacks
İndirdiğiniz doku paketi dosyasını açmadan biraz önce açtığımız klasöre kopyalayın.
Minecraft’ı çalıştırın ve “Options” yazan yere tıklayın. Açılan menüden “Textures Packs” yazan bölüme girin.
İlgili bölümden uygulayacağımız doku paketini seçin ve aktifleştirin.
Yeni texture packiniz ile oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder