25 Ekim 2013 Cuma

Sitemi Nasıl Hızlandırabilirim?


Html dosyalarını sıkıştırmak ve siteyi hızlandırmak
Html dosyalarını sıkıştırmak ve siteyi hızlandırmak

Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra tekrar makalelerimi yazmaya devam ediyorum. Bu yazımda sizlere sitenizi nasıl hızlandıracağınızı ve sitenizin html kodlarını nasıl sıkıştıracağıınızı anlatacağım. Sitenizin seo analizini yaparken gördüğünüz gzip sıkıştırma ve html dosyalarını sıkıştırmak için ne yapacağınızı anlatacağım. Aslında bunun birçok yolu var fakat ben tek bir site ile bütün html dosyalarınızı nasıl sıkıştırabileceğinizi göstereceğim.  Html dosyalarınızı sıkıştırmak sitenizi hızlandıracaktır ve sitenize giren ziyaretçilerinizin hızlı bir şekilde istediğine ulaşmasını sağlayacak bu da sitenizin hit'ini arttıracaktır. Çünkü bildiğiniz gibi yavaş ve zor açılan bir siteye kimse girmek istemez.

Öncelikle http://htmlcompressor.com/compress or.html  adresine giriyoruz. Gelen sayfada Drag a file or Past code yazan yazının üzerine tıklıyoruz ve boş bir kutu geliyor. Sıkıştırmak istediğimiz html kodlarını oraya yapıştırıyoruz ve aşağıdaki compress butonuna tıklıyoruz. Html kodlarımız sıkıştırılmış şekilde önümüze geliyor.

İsterseniz sağ üstte bulunan Code Type kısmından css kodlarınızıda sıkıştırabilirsiniz. 

Blogspot sitemi nasıl hızlandırabilirim: Yukarıda anlattığımı aynı şekilde yapmalısınız, yani şablonunuzdaki kodları kopyalayıp bu sitede sıkıştırıp , sıkıştırılmış kodları şablonunuzdaki kodlarla değiştirirseniz siteniz dahada hızlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder