29 Kasım 2013 Cuma

Windows 7 Ürün Anahtarının Geçersiz Olması

Windows 7 Ürün Anahtarının Geçersiz Olması

windos7 ürün anahtarıEğer Windows 7 işletim sistemi kullanıyorsanız ve Windows 7 ürün anahtarı sorunu yaşıyorsanız bunun birden fazla nedeni olabilir. Bu yüzden bilgisayarının durumuna göre en uygun olan çözümü veya hepsini denemek gerekiyor. Ayrıca Windows 7 ürün anahtarı etkinleştirme sorununun cevabını da burada bulacaksınız. Sonuç olarak Windows 7 yüklerken ürün anahtarınızın geçerli olmadığını belirten bir hata alırsanız, aşağıda belirtilen nedenlerden kaynaklanıyor olabilir;

1 – Ürün anahtarınızı yanlış yazmış olabilirsiniz. Yeniden yazın.
2 – Bilgisayarınızda yüklü Windows 7 sürümüyle eşleşmeyen bir ürün anahtarını kullanıyor olabilirsiniz. Ürün anahtarının etkinleştirmeye çalıştığınız sürüm için olup olmadığını denetleyin.
3 – Ürün anahtarı Windows 7′nin bir yükseltme sürümü içindir ve Windows 7 yüklendiğinde Windows’un önceki sürümü bilgisayarda yüklü değildir. Windows 7′nin bir yükseltme sürümünü yüklemek için, bilgisayarınızda Windows Vista veya Windows XP yüklü olmalıdır. Yükleme işleminebaşlamadan önce sürücüyü biçimlendirdiyseniz, Windows 7′yi etkinleştirmek için yükseltme ürün anahtarını kullanamazsınız. Windows 7′yi etkinleştirmek için, önceki Windows sürümünüzü yüklemeniz ve ardından Windows 7′yi yeniden yüklemeniz gerekir.
Etkinleştirme işlemiyle ilgili yardım için, Microsoft Destek web sitesine gidin. Windows 7′yi çalışan geçerli Windows sürümünüzle birlikte yüklemenizi öneririz. Sabit sürücüyü biçimlendirmek istiyorsanız ve Windows 7′nin bir yükseltme sürümünü kullanıyorsanız, Windows 7 yükseltme diskini veya USB flash sürücü kullanarak bilgisayarınızı başlatmanız, Özel (gelişmiş)’i tıklatmanız ve ardından Sürücü seçenekleri (gelişmiş)’i tıklatmanız gerekir. Ürün anahtarınızı doğrulamak için, bilgisayarınızdaki ürün anahtarı etiketini veya Windows paketini ya da Windows 7′yi çevrimiçi satın aldıysanız veya karşıdan yüklediyseniz onay e-postasını arayın. Ürün anahtarı etiketlerinin örneklerini görmek için Microsoft websitesine gidin.

Windows 7 etkinleştirme hatası: 0xC004F061 Hatası Ne Demek

Windows 7′yi etkinleştirmeye çalışırken “0xC004F061″ hatası alırsanız, Windows 7′nin yükseltme sürümüne ait bir ürün anahtarı kullanıyorsunuzdur ve Windows 7 yüklendiğinde Windows’un önceki sürümü bilgisayarınızda yüklü değildir. Windows 7′nin bir yükseltme sürümünü yüklemek için, bilgisayarınızda Windows Vista veya Windows XP yüklü olmalıdır. Yükleme işlemine başlamadan önce sürücüyü biçimlendirdiyseniz, Windows 7′yi etkinleştirmek için yükseltme ürün anahtarını kullanamazsınız. Windows 7′yi etkinleştirmek için, önceki Windows sürümünüzü yüklemeniz ve ardından Windows 7′yi yeniden yüklemeniz gerekir. Etkinleştirme işlemiyle ilgili yardım için, Microsoft Destek web sitesine gidin. Windows 7′yi çalışan geçerli Windows sürümünüzle birlikte yüklemenizi öneririz. Sabit sürücüyü biçimlendirmek istiyorsanız ve Windows 7′nin bir yükseltme sürümünü kullanıyorsanız, Windows 7 yükseltme DVD’sini kullanarak bilgisayarınızı başlatmanız, Özel (gelişmiş)’i tıklatmanız ve ardından Sürücü seçenekleri (gelişmiş)’i tıklatmanız gerekir.

Yeni Bir Windows 7 Ürün Anahtarı Nasıl Alınır?

Ürün anahtarınızı yine de bulamazsanız, Windows’u etkinleştirmek için yeni bir ürün anahtarı satın almanız gerekebilir. Aynı Windows 7 sürümünün, kullanabileceğiniz bir ürün anahtarı içeren yeni bir kopyasını satın alabilirsiniz. Windows ürün anahtarınız geçerli değilse, Windows ürün anahtarınız yoksa veya Windows ile birlikte gelen ürün anahtarını kaybettiyseniz, Windows’u etkinleştirmek için yeni bir ürün anahtarı satın almanız gerekir. Tüm özelliklerini kullanmak için, yüklemeden sonraki 30 gün içinde çevrimiçi olarak veya telefonla Windows’u etkinleştirmeniz gerekir. Yeni bir orijinal Windows 7 ürün anahtarı edinmek için, aynı Windows 7 sürümünün kullanabileceğiniz bir ürün anahtarı içeren ek bir kopyasını satın almanız gerekecektir. Ülkenizde veya bölgenizde nasıl Windows 7 edinebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Alışveriş web sayfasına gidin. Ayrıca Windows 7′yi perakende satış noktalarından satın alabilirsiniz.

Bilgisayarınızdaki Windows 7′yi Etkinleştirmek Nasıl Olur?

Hata iletisi almadan ürün anahtarını giremiyorsanız, kutuyu boş bırakabilir ve İleri’yi tıklatabilirsiniz. Bu, kurulumu tamamlamanıza izin verecektir, ancak Windows 7 kopyanızı etkinleştirmeyecektir. Yüklemeden sonra 30 gün içinde Windows’u etkinleştirmeniz gerekir.  Yüklemeden sonra 30 gün içinde Windows’u etkinleştirmeniz gerekir. Etkinleştirme işlemi bilgisayarınızdaki Windows’un orijinal olduğunu ve Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları’nın izin verdiğinden fazla bilgisayarda kullanılmadığını doğrulamaya yardımcı olur. Etkinleştirme bu şekilde yazılım dolandırıcılığının önlenmesine yardımcı olur. Çevrimiçi etkinleştirme için Windows 7 ürün anahtarınız gerekecektir. Ürün anahtarınızı bilgisayarınızda veya Windows paketinde ya da Windows 7′yi çevrimiçi satın aldıysanız ve karşıdan yüklediyseniz onay e-postasında bulabilirsiniz. Ürün anahtarı etiketlerinin örneklerini görmek için Microsoft web sitesinegidin. Ürün anahtarınızı bulamazsanız, yeni bir ürün anahtarı satın almanız gerekebilir.

internet Üzerinden Windows 7′yi Etkinleştirmek Etkinleştirme

Etkinleştirme işlemine başladığınızda, Windows Internet bağlantısı algılamaya çalışır. Internet bağlantınız varsa çevrimiçi etkinleştirme yapabilirsiniz. Internet’e bağlanmak için modem kullanıyorsanız, ancak şu anda çevrimiçi değilseniz modem kullanarak etkinleştirme seçeneğiniz vardır.

Doğrudan Bağlantı Kullanarak Windows 7′yi Etkinleştirmek Etkinleştirme

1. Windows Etkinleştirme’yi açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Bilgisayar’ı sağ tıklatın, Özellikler’i ve ardından Windows’u şimdi etkinleştir’i tıklatın.‌
2. Windows Internet bağlantısı algılarsa Windows’u şimdi çevrimiçi etkinleştir’i tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
3. İstendiğinde Windows 7 ürün anahtarınızı girip İleri’yi tıklatın, sonra da yönergeleri uygulayın.

Modem kullanarak Windows 7′yi Etkinleştirme

1. Windows Etkinleştirme’yi açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Bilgisayar’ı sağ tıklatın, Özellikler’i ve ardından Windows’u şimdi etkinleştir’i tıklatın.‌
2. Bana başka etkinleştirme yolları göster’i tıklatın.
3. Windows 7 ürün anahtarınızı yazın ve İleri’yi tıklatın.
4. Etkinleştirme hizmetine doğrudan bağlanmak için modemimi kullan’ı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
5. Açılan listeden size en yakın konumu tıklatın, İleri’yi tıklatın ve yönergeleri uygulayın.

Telefonla Windows 7′yi Etkinleştirme

Windows çevrimiçi olarak etkinleştirilemiyorsa, Windows 7′yi otomatik telefon sistemini kullanarak etkinleştirebilirsiniz.
1. Windows Etkinleştirme’yi açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Bilgisayar’ı sağ tıklatın, Özellikler’i ve ardından Windows’u şimdi etkinleştir’i tıklatın.‌
2. Bana başka etkinleştirme yolları göster’i tıklatın.
3. Windows 7 ürün anahtarınızı yazın ve İleri’yi tıklatın.
4. Otomatik telefon sistemini kullan’ı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
5. Açılan listeden size en yakın konumu tıklatın, sonra da İleri’yi tıklatın.
6. Listedeki telefon numaralarından birini arayın. Otomatik sistem size etkinleştirme işlemi boyuncayol gösterecektir.
7. İstendiğinde ekranınızla listelenen yükleme kimliğini telefonunuzun tuşlarını kullanarak girin.
8. Telefon sisteminin verdiği onay kimliğini yazın.
9. Onay kimliğini etkinleştirme iletişim kutusunda 3. adımda sağlanan alana yazın, İleri’yi tıklatın ve yönergeleri uygulayın.
10. Etkinleştirme başarılı olamazsa, size yardımcı olacak bir müşteri temsilcisine aktarılmak üzere hatta kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder