9 Kasım 2013 Cumartesi

Cep Telefonu Nasıl Dinlenir?

cep telefonu nasıl dinlenirCep telefonlarını dinlemek çok kolay!
Teknoloji hayatımızı kolaylaştırmakla kalmıyor, bir yandan da mahremiyet sınırlarımızı zorluyor, yeni yeni riskler ve 
güvenlik zaafiyetleri oluşturmaya devam ediyor. Bunlara en iyi örnek, son zamanların popüler konusu cep telefonu dinleme olayları. Bu konuyu sanırım bütün gazete ve tv'ler haber yaptı ama ben de değinmeden geçemeyeceğim. Konuyu yazmamı tetikleyen asıl sebep ise son zamanlarda bu konuda çok gelmeye başlayan reklam mailleri. Anladığım kadarıyla bu konuda ciddi bir kanuni boşluk var. Bu yüzden de cep telefonu dinleme yazılımları ulu orta satılıyor, siteleri açılıyor, reklamları yapılıyor..

Konunun benim asıl ilgimi çeken yönü ise her zaman olduğu gibi teknik boyutu. Bu işi yapanlar bu konuda da oldukça doyurucu bilgiler veriyorlar. Basit bir internet aramasıyla epey bilgi sahibi oldum.

Özetle; cep telefonu dinlemek aslında hiç de sanıldığı kadar zor değilmiş, aksine çok basit bir hal almış durumda. Yöntem oldukça basit; telefona casus bir yazılım kuruluyor ve bu casus yazılım, kurulduğu telefonun yönetimini tamamen ele geçirmekle kalmıyor, aynı zamanda başka bir telefon üzerinden komutlar alarak yönetilebiliyor.

Bu casus yazılım bakın daha neler yapabiliyormuş?
* Hedef kişiyi ve bulunduğu ortamı, kişi telefonla görüşmese ve telefon kapalıyken bile hiçbir belirti olmadan (hedef telefonda ışık yanma, titreşim, donma olmadan) dinleyebilirsiniz.
* Hedef kişinin tüm telefon görüşmelerini dinleyebilirsiniz.
* Hedef kişiye gelen ve giden kısa mesajlar (SMS'ler) eşzamanlı olarak sizin telefonunuza iletilir.
* Hedef telefonun sim kartı değişikliği size anında SMS ile bildirilir.
* Hedef kişinin yerini net olarak tespit edebilirsiniz.
* Hedef kişinin telefon görüşmelerini kayıt edebilir, daha sonra dinleyebilirsiniz.
* Hedef telefonu uzaktan kapatıp açabilirsiniz.
* Yazılım sınırsız süre ile kullanılabiliyor ve gerektiğinde başka telefona aktarım hakkınız var.

Yazılım yüklü cep telefonları bazı web sitelerinde sıfır veya 2. el olarak satılıyor. Bunların fiyatları 250 TL'den başlayıp 1500-2000 TL'ye kadar çıkıyor. Yalnız bunların kalitesi tartışılır. Bir de sadece yazılımı satan ve hakiki ve profesyonel olduğunu iddia edenler var. Bunlar da sağladıkları özelliklere göre 1000TL'den başlayıp 3000TL'ye kadar çıkıyor.

Bu bilgiler ışığında, siz siz olun telefonunuza mukayyet olun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder