9 Kasım 2013 Cumartesi

Tarçının Faydaları Nelerdir

      YOK BÖYLE TATLIMI TATLI BİR BAHARAT:)
 
 
 
İbrahim Saraçoğlu diyorki; ''Tarçın öylesine bir nimettir ki, adeta her derde devadır. ''diyor...
Haftada en az dört kez, kabuk tarçının çayını mutlaka içtiğini söylüyor ve ardından ''mutlaka en az onbeş-yirmi gün hiç tüketmediğini söylüyor'' 
 
Bunu belirttikten sonrada, onu neden bu kadar tercih ettiğini anlatıyor... Kabuk tarçının çayını haftada en az dört kez tercih nedenini açıklıyorrrrrr...
 
 
· Şeker hastalığına karşı önleyicidir.
· Kan şekerini düşürmede yardımcı olur.
· Romatizmaya karşı önleyicidir.
· Faranjite karşı dirençli kılar.
· Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
· Yorgunluğu gidericidir.
· Gerginliği alıcı, sakinleştiricidir.
· Geniş spektrumlu doğal bir anti bakteriyeldir.
· Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
· Bağırsaklarda nitrozamine oluşumuna engel olur.
· Yoğun çalışma temposunun neden olabileceği baş ağrılarını önler.
· Mide dostudur.
· Zihin yorgunluğunu alır.
· Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
· Bağışıklık sistemini güçlendirir.
· Çok sayıda farklı moleküler yapılı antioksidan içerir.
· Stresi ve gerginliği alır.a
· Migrene karşı önleyicidir.
 
İbrahim Saraçoğlu diyorki;Kabuk tarçın çayını abartılı olarak tüketmeyiniz. Haftada en fazla dört-beş defayı geçmemelidir. Dönem dönem onbeş-yirmi günlük aralar verilerek tüketilmesi çok daha etkilidir. Unutmayınız, hiçbir bitkisel çayı alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücudunuzu alıştırmayınız. Vücudu alıştırmak demek, ona ihtiyaç duyulduğunda etkisinin daha az olabileceği anlamına gelir.
Veeee İbrahim Saraçoğlu şöyle devam ediyor;Tarçın tanıdığım tüm baharatlar içerisinde en güçlü antioksidandır. En az dokuz adet antioksidan içermektedir. Tarçın ağacının kökleri, potasyuma karşı öylesine seçici (selektif) davranır ki, adeta yetiştiği toprağın potasyumunu emer ve depolar.
Kabuk tarçın veya toz tarçın çok zengin bir potasyum deposudur.
 
 
Pekiii Tarçın Nasıl Kullanılır:

-Tarçın baharat olmasının yanı sıra çeşni ve koku vermesi için bazı yemek ve tatlılarda kullanılır. 
-Ağacın meyvesinden elde edilen tarçın esansı, parfüm endüstrisinde kullanılır. 
-Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. 
-Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılıarsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. 
-Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir.  
-Tarçın tozundan 1 kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-400 ml kaynar su ilave edilir. 5-10 dakika demlenip süzülerek içilir. Bu tarçın çayı çok şifalı bir bitki çayıdır.
-Kabuk tarçının hazırlanması ise daha farklıdır...Kaynamış suya atıp 5-10 dakika kısık ateşte demliyoruz...
-Toz tarçını ateşte  HİÇ BİR ŞEKİLDE KESİNLİKLE KAYNATMIYORUZ...
**Sadece sıcak su ile demliyoruz okadar...
**Ancak kabuk tarçın 5-10 dakika kısık ateşte demlenip öyle ateşten alınıcak...
 
 

Tarçının Zararları:
Her bitki gibi tarçınıda ölçülü kullanmak gerekir. Kabuk tarçın çayı günde 1 fincandan fazla ve uzun süre içilmemelidir. Hiçbir bitkiyi alışkanlık haline getirmemek adına tarçını da ölçülü kullanalım. Ayrıca tarçın çok kullanıldığında kabızlığa neden olabilir.



 
 
 Kaynak olarak İbrahim Saraçoğlunun açıklamaları kullanılmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder