30 Temmuz 2014 Çarşamba

Sınava Hazırlığa Başlangıç

Ders Çalışma


Sınavı Yerim'in bu özgün 78. yazısında, sınava çalışmaya başlangıç ile ilgili yazdığım yazılardan bir derleme bulacaksın.


ÇALIŞMAYA HAZIRLIK
Öncelikle, başlarken bir isteksizlik hissedeceksin, şuanki alışkanlığın ve çalışmak istediğin süre arasındaki farkı düşündükçe canın sıkılacak. O yüzden öncelikle Başlangıç Sendromu'nu tanımalı ve onu düzeltmelisin.
Onu düzelttikten sonra Günlük Program Nasıl Yapılır? yazısına uygun olarak ciddi hazırlıklara başlayabilirsin.
Bu sırada elbette Sınav için Kitap Tavsiyelerine ihtiyaç duyacaksın. Her yıl yeni kitaplar çıkar fakat sana en uygun olan kitaplar elbette vardır.
Bu arada değişik öğrenme stilleri uygulama adına Öğrenirken Yaratıcılığını Arttır yazı dizisini okuyabilirsin.
Günlük programı öğrendinse bir de Aylık Ders Programı Nasıl Yapılır'ı öğrenmelisin.


KİTAP OKUMA
Klasik Kitap Okumanın Faydaları yazısından kitap okumanın sınav açısından önemini öğrenebilirsin.
Bu sırada Sınava Faydalı Kitapları okuman senin hem sınav hem kültürel açısından gelişmeni sağlayacaktır.


TEKNOLOJİYİ AVANTAJA ÇEVİRME
Sınava çalışırken her konudan soruların olacak ve bir yandan da eski alışkanlıklarından en zararlısı olan telefonu, sınav aksatan şekilde değil sınav odaklı kullanmayı Telefonunu Sınav Telefonuna Dönüştür yazısından öğreneceksin.
Aynı şekilde 3 Beyaz yazısından Televizyon ve Bilgisayar ile ilgili olarak da birtakım faydalı uygulamalar öğrenebilirsin.


OKUL & DERSHANE
Yaz sonuna doğru dershaneye kayıt olmalı mıyım diye düşüneceksin. Dershane Gerekli Mi? ve Mezunlar için Dershane Gerekli Mi? yazılarından mutlaka öğreneceğin önemli bilgiler vardır. Bu yazıdan sonra farkına varacağın gibi bütün öğrenciler birbirinden farklı olduğu için herkesi bir kalıba sokmaktansa en uygun kararı sadece kendin verebileceğin için basmakalıp cümleler yerine bu tür rehberlik yapmak, senin sorumluluk almanı, dolayısıyla sınavı daha da ciddi düşünmeni sağlayacaktır..
Okul ile birlikte Okul & Dershane & Özel Ders Dengesi'ni kurmak bayağı zor olacaktır. İlgili yazıda sana bu konuda yardımcı olmaya çalıştım.
Okul başlayınca hem okul hem dershanede zaman zaman arkadaşların senle açıkça kıyaslama yapacak. Bunun etkilerini Kıskanç Arkadaş yazısında inceledim.
Dershanede arkadaşlarının birbiriyle ve seninle kıyas yapacağı gibi hocalar da 12. sınıflar ile mezunları kıyaslayacaktır. Bununla ilgili 12. Sınıflar vs Mezunlar yazısını okuyabilirsin.


Sınavı Yerim ile yeni tanışmış arkadaşlar için nasıl bir öğrenci olduğumu  şuradaki yazıdan kısaca öğrenebilirler. Benim yazın nasıl çalıştığımı ise şuradaki yazıda anlattım.
İyi çalışmalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder