24 Ocak 2014 Cuma

Şubat Tatili Etkili Programı

şubat tatili programı
Sınava girmeden önce istediğin puana erişmeni hızlandıracak olan en büyük avantaj şubat tatilidir. İster 12. sınıf ol, ister mezun senin için bu tatil bulunmaz fırsat. 11. sınıfların da bu tatilde çalışmalarını arttırması gelecek sene için avantaj yakalamalarını sağlar.

Dinlenmek mi, Çalışmak mı?
Sana tatil sonrası bazı arkadaşlarının pişman olacağı durumu anlatarak söze başlayayım. '4 aydır çok çalışıyorum, tatili hakettim.' Bu düşüncede haklılık payı var mı? Var. Fakat bu tatil yapma olayını bütün 2 haftaya yayarsan tatil bitince, 'çok kısaydı, çalışamadım.' cümlesini sen de kurarsın. Ama bak, daha Şubat tatili yeni başlıyor :)

Bu konuda en yanlış ikinci düşünce ise bazı hocalardan duyduğun cümlelerdir; Şubat tatilinde 10 saat çalışın, soru bankalarını bitirin, 3 kitap bitirin, günde 300 soru iyidir, son şansınız; vesaire vesaire. Bu yönlendirmelerin hepsi yanlış. Daha doğru bir düşünme yöntemi var mı?

Seni motive edecek olan tatil planlaması şudur; 4 aylık tempoma göre kendime biraz daha fazla zaman ayıracağım, ki bu oyun oynamadan gezmeye kadar her şeyi içine alır, ama aynı zamanda çalışma saatimi, öncekinin yarısı kadar da arttıracağım. Bu hem daha gerçekçidir, hem daha faydalıdır.

Peki, bu çalışmada neler yapacaksın?


Konu tekrarı mı, Soru çözmek mi?
Genel planda söylediğim sözü uygulayamaya devam edeceğiz burada; 23 Şubat'a kadar tüm YGS konularını bitir, son 1 ay full soru çöz.
Bu mantığa göre, bu tatilde hem geçmiş konulardan soru çöz, hem de konu çalış. 


Hangi tip program? & YGS mi LYS mi?
Her zaman hazırladığımız günlük programa uyacağız yine. Bu tatilin sonuna kadar değil de 23 Şubat'a kadar olan bir program hazırlamalısın. Bu programın sonunda bütün YGS konuları bitmiş olmalı. LYS konularının da en önemlileri bitmiş olmalı.
* YGS'den önce Türev - İntegral - Limit konularını bitirirsen LYS'ye 1-0 önde başlarsın.

http://sinaviyerim.blogspot.com/search/label/moral%20motivasyon






Dershane programına gitmeli mi?
Bazı dershanelerin şubat tatili için programı oluyor. Benim gittiğim dershanede de vardı, ben ve birkaç kişi hariç herkes gitti. Dönüşte onlarla benim aramdaki puan farkı değişmedi. Faydası olacağını düşünüyorsan git, evde çalışmak istiyorsan gitme. Bu konudaki kararını sen ver :)

özgürlük
Öyle bir çalış ki sene sonunda başarını burada yayınlayayım :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder